[Pharo-project] [Vm-dev] Debugging Cog crash

Mariano Martinez Peck marianopeck at gmail.com
Sun Apr 24 23:12:41 CEST 2011


For the next time Bill, this blog post may help you:
http://marianopeck.wordpress.com/2011/04/23/how-to-debug-the-vm/

Cheers

Mariano

On Sun, Apr 10, 2011 at 10:00 PM, Schwab,Wilhelm K <bschwab at anest.ufl.edu>wrote:

>
> Eliot,
>
> I modified the one-click's shell script as shown below and ran it from a
> terminal.  It still says only "Segmentation fault."  I could be doing this
> incorrectly or maybe not looking in the correct place for the output???  My
> first attempt was to add -sendTrace=9 (note case), and it complained, which
> is vastly better than ignoring my mistake; it also suggests that I got
> -sendtrace=9 correct, or it would presumably complain again.
>
> Did I botch it, or is it really quitting before it reaches Smalltalk code?
>  If you suspect the latter, is there something else we can do to prove it,
> and/or what's next?  I am not opposed to building from source.  I avoided it
> for a while because I was afraid that I would "hack" the vm again and not
> really fix my FFI oddities.  I am close to having the latter sorted, and can
> probably now trust myself with vm source :)
>
> Bill
>
>
>
> #!/bin/sh
>
> # path
> ROOT=`dirname $0`
> LINUX="$ROOT/Contents/Linux"
> RESOURCES="$ROOT/Contents/Resources"
>
> # icon
> gvfs-set-attribute \
>        "$0" \
>        "metadata::custom-icon" \
>        "file://$RESOURCES/Squeak.png" \
>                2> /dev/null
>
> # execute
> exec "$LINUX/squeakvm" \
>        -sendtrace=9 \
>         -plugins "$LINUX" \
>        -encoding latin1 \
>        -vm-display-X11 \
>        "$RESOURCES/Pharo.image"
>
>
>
>


-- 
Mariano
http://marianopeck.wordpress.com
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.gforge.inria.fr/pipermail/pharo-project/attachments/20110424/e7fe3bb8/attachment.htm>


More information about the Pharo-project mailing list