[Pharo-project] [Moose-dev] Problem loading JNIPort

Tudor Girba tudor.girba at gmail.com
Mon Feb 14 12:16:16 CET 2011


Hi Matthias,

Thanks for reporting. I forwarded the message to the Pharo mailing list as well.

Can anyone help?

Cheers,
Doru


On 14 Feb 2011, at 12:10, Matthias Junker wrote:

> Hi,
> 
> i was trying to load JNIPort as described on squeaksource on my Macbook (OS X 10.6.6). I downloaded the latest Pharo 1.2 from Hudson (https://pharo-ic.lille.inria.fr/hudson/view/Pharo/job/Pharo%201.2/) and opened it using SqueakVM 5.8b12. I was able to load Alien using the following command:
> 
> Gofer it
> 	squeaksource:'MetacelloRepository' ;
> 	package: 'ConfigurationOfAlien';
> 	load.
> 
> ((Smalltalk globals classNamed: 'ConfigurationOfAlien') 
> 	project version: 'Pharo 1.2') 
> 		load: 'Core'; load: 'LibC
> 
> Then i loaded the JNIPort Configuration:
> Gofer it 
> 		squeaksource: 'JNIPort';
> 		package: 'ConfigurationOfJNIPort';
> 		load.
> 
> But when i load the actual project with this:
> 	ConfigurationOfJNIPort project latestVersion load
> I get the following error in the class StandardLibInterface(AlienLibrary)>>load
> libraryName: 	'/System/Library/Frameworks/System.framework/System'
> errorCode: 	#'not found'
> 
> When i check on the file system i find a symbolic link which points to /usr/lib/libSystem.B.dylib (which also exists there).
> 
> Any hints to what i'm doing wrong?
> 
> Cheers,
> Matt
> 
> _______________________________________________
> Moose-dev mailing list
> Moose-dev at iam.unibe.ch
> https://www.iam.unibe.ch/mailman/listinfo/moose-dev

--
www.tudorgirba.com

"In a world where everything is moving ever faster,
one might have better chances to win by moving slower."







More information about the Pharo-project mailing list